petak, 16. siječnja 2015.

LOVNA KINOLOGIJA


Održane su brojne lovne manifestacije, njih gotovo 400, koje organiziraju naše udruge i tako osposobljavaju lovačke pse za praktičan lov, za uzgoj i za natjecanja u radu. U protekloj godini izdano je 2.000 lovnih uvjerenja za osposobljenost lovačkih pasa.

 Uz uobičajene utakmice lovačkih pasa, održano je i 20 međunarodnih utakmica, među kojima se naročito ponosimo velikim međunarodnim utakmicama u Zadru, koje dva puta godišnje traju po 15 dana.
Kruna ovogodišnjeg rada na području lovne kinologije bilo je Državno prvenstvo u radu goniča i ptičara i Državno prvenstvo u kupu Sveti Hubert, koje se po prvi puta održalo u isto vrijeme i na istom mjestu, u Trilju početkom listopada.
 Državni prvak u kategoriji rada goniča postao je istarski kratkodlaki gonič Bećo u vlasništvu Stjepana Sliškovića.
Državni prvak Kupa Sveti Hubert je Davor Gmižić s engleskim seterom Chat vis Tranqulla, a državna prvakinja u istoj disciplini je Marija Plenković svajmarskim ptičarom Dianas Argentum Gea. 
U disciplini rada ptičara državni prvaci su francuski ptičar Daffy du Pied du Montvodiča Hari Heraka i engleski seter Bekem od Pastorčića, vodiča Livija Pastorčića.
ljubimci.24sata.hr

Nema komentara :

Objavi komentar