subota, 24. siječnja 2015.

KAKVI POGOTCI ZAUSTAVLJAJU



Mozak je relativno neelastičan i do oštećenja dolazi njegovim prejakim istezanjem.

KAD DOLAZI DO BIJEGA



Stanje u kojem se divljač trenutno nalazi (mirno pase, kreće se ili bježi) bitno pridonosi tome koliko je pogodak djelotvoran.

DJELOVANJE POGOTKA NA DIVLJAČ



Želja je svakog lovca da mu divljač trenutno padne u vatri sa zvukom hica. Temeljem toga lovci ulažu u puške, optiku i municiju, nažalost često bez osnovnog znanja o djelovanju koje hitac ostavlja na tijelu divljači.

OPTIČKI NISANI ZEISS HT SERIJA


 

HT serija

Specijalisti za lov s docekom I za lov po slabim vidljivim uslovima.

BERETTA 471 SILVER HAWK



Prostrano graviranje sa cvetnim motivima, kružnim linijama, pozlaćenom glavom jastreba sa gornje strane čini 471 Silver Hawk prestižnim artiklom na koju bi bila ponosna svaka kompanija. Bas kao i kod 471 EL, i glava ove položare je niklovana, hromirana sa molibdenom za veću izdržljivost i bolji izgled.
Tip: 
Hamerless Side by Side
Kaliber: 
12
20

ENGLESKI SETER

Engleski seter je iznimno dobroćudan i prijateljski nastrojen pas. Uživa u društvu odraslih i djece, i obožava biti dio obitelji. Zauzvrat će vam dati bezuvjetnu ljubav i potpunu predanost.

ENGLESKI POINTER


Pointer

Ovo je jedna od aristokratskih pasmina, pas koji svojom građom i držanjem pokazuje snagu i gracioznost. Danas postoji nekoliko pasmina pasa koje su nastale zahvaljujući genima Pointera (npr. Njemački dugodlaki ptičar).

SRPSKI GONIČ TZV. BALKANAC


FCI Klasifikacija