četvrtak, 29. siječnja 2015.

ALIBUNARSKA BANATSKA LISICA



Samopregornim radom svih lovaca lovačkog udruženja "Srndać" iz Alibunara biće omogućeno istinskim zaljubljenicima u lov da učestvuju 17 januara 2015 godine, u velikoj lovačkoj manifestaciji, u lovu banatske lisice, koje se održava dvanaest godina za redom na teritoriji opštine Alibunar.



Prošle godine ovo je bio i zvanično najveći skup lovaca na teritoriji Republike Srbije, što potkrepljuje podatak da je zabeleženo učešće 600 lovaca. Drugog vikenda januara, u Alibunaru će članovi LU "Srndać" dočekati mnogobrojne goste, lovce i prijatelje iz zemlje i regiona. Živopisni tereni neposredno uz Alibunarsku varošicu, pružiće svakom posetiocu poseban doživljaj prirode.

Organizovani lov

Poslednjih godina zabeleženo je povećanje broja predatora, što je uticalo na smanjenje brojnosti plemenite divljači. Tokom prošlogodišnjeg susreta najveštiji lovci su ostvarili odstrel dvadeset jedinki ovog predatora. Uz sebe treba da imate urednu lovačku dokumentaciju. Organizator je obezbedio prevoz do lovišta.

Program manifestacije

Jutarnji skup lovaca i gostiju je planiran od 07:00 - 08:00 časova, uz zajednički doručak na banatski način. Otvaranje manifestacije je planirano u 09:00 časova. Početak lova je u 09:30 časova, a završetak u 13:00 časova. Svečani ručak će početi u 13:30 časova. Domaćini obećavaju druženje uz prijatnu muziku, piće i hranu bez ograničenja.

Kotizacija

Po rečima predsednika udruženja, gdina Lelik Geze, cilj ove manifestacije nije komercijalizicija, već širenje prijateljstva među lovcima i zbog toga je određena simbolična cena učešća u celokupnoj manifestaciji od samo 700 dinara.

Nema komentara :

Objavi komentar