petak, 20. veljače 2015.

POJAM PRECIZNOSTI I PERFEKCIJE





Novi lovački karabin ekskluzivno nam je predstavio naslednik Diter Anšic. Iskreni da budemo, očekivano je bilo da iz
njihovih ruku izađe vrhunsko oružje. Kako i ne bi kada se zna da "Anšic", izrađuje puške kojima se decenijama unazad osvajaju zlatne olimpijske medalje.
Krenimo redom. Davne 1856, Julius Gottfried Anschutz i njegova supruga Luise u mestu Zella-Mehlis osnivaju firmu - "J.G. Anschutz". Gotfrid, čiji je otac bio turingskog puškara, odlučio je da krene sa izradom Flobert oružja, odnosno džepni malogabaritni pištolji i sačmarice. Posao je išao dobro, sve do 1896. Firma je brojala 75 radnika. Početkom 20. veka, 1901, Gotfrid umire, a posao nastavljaju njegovi sinovi Fritz i Otto. Pet godina kasnije firma već ima skoro 200 zaposlenih. U vreme Prvog svetskog rata, ovi radnici će danonoćno proizvoditi oružje za nemačku armiju.
Posle Ottove smrti, drugi brat Fric, 1923, sa sinovima Maksom i Rudolfom, nastavlja da vodi firmu. Pod čvrstom rukom Maxa i Rudolfa, firma i dalje napreduje, a broj onih koji rade u njoj popeo se na brojku od 550. Odmah posle Drugog svetskog rata, 1945, firma prestaje s radom. Ipak, ne zadugo, jer već 1950, u gradu Ulmu (Zapadna Nemačka), osniva se firma "J.G.Anschutz Gmbh", sa sedam radnika i 20 mašina. Kreću sa izradom vazdušnog oružja i reparacijom sportskih pušaka. Kvalitet se odmah prepoznaje, tako da brzo upošljavaju 250 radnika. Kreću ozbiljno u proizvodnju vrhunskog sportskog oružja. Sportisti su bili ti koji su munjevito prokrčili put “Anšicu”.
Naš sagovornik i ljubazni domaćin na njihovom štandu, Diter Anšic, dolazi na čelo firme 1968, i četvrta je generacija naslednika, koja nastavlja renomiranu proizvodnju. Uvodi najsavremeniju tehnologiju i modele upravljanja, a sve pod sloganom "Die meister macher". Zaista, vrhunski proizvod - precizno oružje.
"Anšic" ubija medalje na svim značajnijim svetskim takmičenjima. Od 2008, firmom rukovodi Diterov sin, Johan, kome otac i dalje pomaže savetima, kako bi kompanija i dalje ostala slavno ime u svetu oružja. "Anšic" je danas sinonim za preciznost, a njihovi modeli izrađeni su do perfekcije.

Nema komentara :

Objavi komentar